Снимка: Борис Бонев   Като бивш възпитаник на Френската гимназия ме

...
Снимка: Борис Бонев  
Като бивш възпитаник на Френската гимназия ме
Коментари Харесай

Борис Бонев: Новият корпус на Френската гимназия е опасен за учениците

Снимка: Борис Бонев

 

" Като някогашен ученик на Френската гимназия ме боли, че след десетилетия очакване за нов салон и корпус, това което днешните и бъдещите възпитаници в гимназията получиха, е криво-ляво и рисково. След две години прилагане чисто новите уреди надалеч не дават отговор на качеството, което нашите деца заслужават. Явно е, че механически стандарти не са спазени, а работата е осъществена некачествено, откакто в толкоз къси периоди следим толкоз съществени проблеми ", не скри възмущението си Борис Бонев.

Част от забележимите недостатъци са счупени или тук-там напълно изчезнали панели от окачения таван, напукани стени и мазилки, изчезнали дръжки на прозорци, необезопасени кабели. В стаите и спортните съблекални има плесен, който е рисков за здравето на учениците, е открила инспекцията. 

Тя сочи и че дворът на постройката също основава предпоставки за произшествия, защото има хлътвания и отчупвания от асфалта и неравности по целия терен.

" Дори с просто око се вижда, че ремонтът за над 5 млн. лева е осъществен извънредно некачествено, с евтини материали и без съблюдаване на изискуемите стандарти. Особено рисков за учениците е фактът, че в настилката на новия салон не е планувана опция за монтаж на съоръжение за волейбол и баскетбол. Така, волейболните мрежи се крепят с бетонни бордюри, взети от новите подпорни стени на двора ".

Снимка: Борис Бонев

Общинският консултант Стефан Спасов разяснява, че " методът на осъществяване на този план е индикативен за работата на предходното ръководство ". По думите му даже обекти, касаещи бъдещото на нашите деца, са безусловно неглижирани и е явно, че посредственият резултат не е проблем.

" В момента неналичието на надзор напряко крещи в очите ни - вместо това оборудване да подкрепя развиването на учениците, те би трябвало да внимават къде стъпват, с цел да не се наранят ". 

Борис Бонев добави, че това, на което ставаме очевидци сега, е безусловно недопустимо.

" Ние ще желаяме активирането на гаранцията в най-кратки периоди. Вече извършихме оглед на място, с цел да бъдат разказани всички проблеми. До дни ще бъде подготвен констативния протокол, след което ще се пристъпи към гаранционни поправки. Шокиращо е, че и преди година още веднъж е имало констативен протокол, само че предходното управление на общината от ГЕРБ не е подхванало никакви дейности. Тези, които не са строили качествено би трябвало да понесат следствията си. А тези, които са го позволили, получиха своята оценка от софиянци. Досегашният фасон на липса на надзор завършва ", добави Бонев.

Снимка: Борис Бонев
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР